Monday, June 7, 2021

ISRAEL SERANG BLOG?

Blog yang suam-suam kuku ini tiba-tiba jumlah pageview meningkat begitu mendadak. Tren ini saya lihat sudah 2 hari berlaku. 

Kebiasaannya, nak dapat 10,000 pageview sebulan pun susah, tapi sudah dua hari ni, pageview lebih 10,000 sehari. Terperanjat beruk dibuatnya. Apa yang dicari sebenarnya.



Nak kepastian, saya cuba belek-belek statistik data pelawat. Bila lihat dari negara pelawat, sekali dari Israel dah... Apa mereka buat ramai-ramai di blog ini? Adakah terkait dengan entri ini : 

๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Meme Palestine - Zionist
๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Israel Koyak
๐Ÿ‘‰๐Ÿผ Impian Gaza

Tapi, ketiga-tiga entri ini tiada peningkatan ketara data pelawatnya. Jadi apakah mereka mahukan dari blog ini.

Ada sesiapa pernah merasai blognya didatangi segerombolan pelawat dari Israel sebegini?


Dalam jam 12.00 tengah hari tadi, pageview meningkat dengan mendadak. Jangan mereka nak godam blog ini sudahlah. Saya bukanlah Hamas, apatah lagi penggodam.

46 comments:

  1. Ternyata mereka koyak teruk.. Insha Allah, blog encik takde apa²...

    ReplyDelete
  2. ramai pula viewres israel ya mungkin mrk minat kisah sejarah Melaka kut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak mungkin.. Rasanya bot crawler cari webserver utk digodam.

      Delete
  3. Uish... ramai peminat tu... Semoga baik-baik saja ya...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Itu le pasal. Hari ni dah kembali normal.

      Delete
  5. Tidak tahu sebab apa mendadak trafik. Saya punya pula banyak orang baca pos/tulisan tinggi juga dari Sweden.

    ReplyDelete
  6. Agaknya la, kan. Dia cari blog nak di-hack. Semoga tak apa-apa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mereka cari web/blog yang boleh dihack..

      Delete
  7. Traffic blog saya biasa saja. Normal, jumlah lebih kurang saja setiap hari. Suspen juga ni kalau Israel yang datang, beribu kali pula tu! Moga baik-baik saja hendaknya.

    ReplyDelete
  8. Seramm jugakkk naik mendadak macam tu ya huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. kalau datang baca blog takpe jugak.. hihi

      Delete
  9. Alamak! Diorang berminat dengan penulisan blog ni kot. ๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  10. Lama jugak tak check pageview. Seram gak ni. Takut diorang hack blog pastu terpadam ke huhu tu sedih

    ReplyDelete
  11. blog lama dulu pun pernah mcm ni. hmm agaknya diorang ni blogwalking berjemaah kott

    ReplyDelete
  12. Mak aii... alamk kita x pernah check pengunjung dari mana kat blog sendiri... sbb tau average pengunjung mcm statik je heheh..

    Tapi seriau gak ni klu izrail datang menyerang..
    Eh eh silap izrail plak hahaha israel datang lawat kawasan??
    Omomo.... harap yg bebaik je :D

    ReplyDelete
  13. suspens jg kalau ramai2 dtg dari negara tu..harap semuanya ok..

    ReplyDelete
  14. Sama lah . trafic blog CCL semalam pun kena godam dengan Israel . Padahal tak ada pulak tulis entri about israel - gaza

    ReplyDelete
  15. Israel dah koyak kut hari tu ... Bawang rangers malaysia menyerang depa cuba pulak cuba nak hack warga malaysia...hish dijauhkan le

    ReplyDelete
  16. hati hati .. kang diorg sekat page view :)

    ReplyDelete
  17. Saya dah lama tak check traffiq blog.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya kadang-kadang saja semak.. Nak tahu juga, berapa ramai pelawat yang hadir ke blog suam-suam kuku ini.

      Delete
  18. Tanda tanya juga ni. Apakah yang mereka cuba buat.

    ReplyDelete
  19. semoga dgn entry fairus tu boleh buat diorg tergugat.. ni kita satu perjuangan juga ni

    ReplyDelete
  20. Kemain serang blog. Hahaha faham bahasa melayu ke

    ReplyDelete
  21. Ehhh..tah tah dia serang blog sy jugak tak ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

    ReplyDelete
  22. beberapa blog diserang.
    hu hu hu scary!

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.