Sunday, April 25, 2021

VIDEO PROMO HARI RAYA AIDILFITRI

Hai.. Raya lama lagi, tapi lagu raya sudah keluar. Ini semua gara-gara gatal tangan nak edit-edit video, maka terhasillah video hari raya yang menarik tak seberapa ini.




Sebenarnya saya bukanlah pro, cuma saya suka mengedit gambar dan video. Ia kini menjadi hobi saya. Dengan adanya aplikasi-aplikasi yang berlambak di Google play dan sebagainya, kita yang biasa-biasa ini pun dah boleh mengedit bagaikan seorang profesional. πŸ˜…

Dikesempatan ini juga, suka saya menyarankan aplikasi yang biasa saya gunakan untuk mengedit gambar dan video yang boleh anda cari di Google Play.

Edit fotografi

1. Snapseed

2. PicsArt

Edit videografi

1. Inshot

2. Quik

3. Video Cutter


34 comments:

  1. Wah! CAnggih! Uncle ada inshot je.... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dengan InShot ni kira baru juga. Sebelum ni guna Quik.

      Delete
  2. Menarik! Raya kat luar negara nampaknya tu..hehe

    Saya pun guna Snapseed, PicsArt dan Canva (ni untuk poster).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Canva? Ok. Nak cuba jugak. Untuk poster biasanya saya guna postermywall.

      Delete
  3. Kreatif betul. Rajin edit video. Saya setakat rajin edit gambar je. Video belum sampai mood rajin lagi :) Sedih pulak dengar lagu raya ni. huhu

    ReplyDelete
  4. Ada tenguk video ni kat wsp
    Tahniah

    ReplyDelete
  5. wak pakai photoshop je.. oldschool πŸ˜…

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang power² je guna Photoshop.. πŸ’ͺ🏼

      Delete
  6. takpe..nak jadi orang hebat semua kena mula dari bawah kan..yg penting minat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah..Saya ni minat ada. Kebolehan tu kurang. Syok sendiri je.. hihi

      Delete
  7. Sempoi videonya. :)
    Saya edit video guna Vlogu.

    ReplyDelete
  8. wahhhh... terbaeklah... we want more!!

    ReplyDelete
  9. Tanjat saya tengok iklan raya ada Tony Leung. Rasa cam pernah tengok filem ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. memang dah viral video seperti ni. Saya edit sikit je.

      Delete
  10. Wah, rajin edit video! Kreatif betul! Mood raya dah datang 😊

    ReplyDelete
  11. dulu suke jugak buat movie clip mcm ni. masa tu guna windows movie maker. skrg ni mcm dah takde jer software tu.. ape2 pon, menarik movie yg dishare tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  12. Saya pun suka edit video guna app film maker utk YouTube

    Sy rabia . done follow.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ada YouTube juga. Tapi entah apa-apa. Dah malas nak berYouTube.. Hihi

      Delete
  13. Rajinnya! Seronokkan dapat melihat hasilnya.

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. Belajar² nak jadi kreatif. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†

      Delete
  15. menarik!!

    sy pun masih belajar nk edit video. utk gmbr mmg x jd masalah. sbb dulu dah biasa guna photoshop.. skrg je x rajin edit gmbr hahaha

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.