Thursday, April 22, 2021

GIVEAWAY BUKU HIMPUNAN KUIH MUIH TRADISIONAL ETNIK MELAKA

Bersempena sambutan Hari Buku Sedunia yang disambut pada tanggal 23 April setiap tahun, buat julung kalinya saya berasa teruja untuk membuat Giveaway buku Himpunan Kuih Muih Tradisional Etnik Melaka khas untuk sesiapa sahaja yang berminat atau terperasan posting ini.

Baru-baru ini, buku tersebut telah memenangi Anugerah Buku Negara bagi kategori buku warisan. Alhamdulillah... Saya merupakan antara penulis dan yang menyelaras pembikinan buku ini. Justeru, saya ingin berkongsi buku ini kepada sesiapa yang bertuah.



Bagaimana ingin menyertai give away ini? Syaratnya amat mudah. Sila ikuti syarat di bawah : 

1. Buat posting bertajuk Giveaway Buku Himpunan Kuih Muih Tradisional Etnik Melaka.

2. Muat naik gambar poster di bawah ke entri anda dan buatkan link (backlink) ke entri ini.




3. Publish-kan posting anda dan tinggalkan komen links di entri ini.

4. Terpulang pada anda untuk tulis apa-apa di entri giveaway ini.

5. (Pilihan) bantu tag 1, 2, atau seberapa orang teman blogger anda untuk turut menyertai giveaway ini. Maklumlah, saya ni berblog suam-suam kuku, takut tiada siapa sudi sertai. Tapi sekiranya seorang saja yang sertai, ia tetap pemenang.

Ok. Itulah sahaja syarat-syaratnya. Mudah bukan? Jadi, siapalah seorang yang bertuah untuk mendapat buku tersebut.  Mungkin anda. Ya, anda yang sedang membaca entri ini.

Hadiah

1 buku x 1 orang pemenang. (Pemenang dipilih melalui sistem cabutan bertuah yang terdapat dalam internet)

Tarikh

Giveaway ini berlangsung bermula 23 April hingga 29 April 2021.

Besarlah harapan saya agar ramai menyertai giveaway ini dan semoga berjaya. Sekiranya ada yang tidak memahami syarat yang ditetapkan, sila tinggalkan pertanyaan di ruang komen. πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

Senarai yang menyertai :




















73 comments:

  1. Joined :)

    https://www.azhafizah.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
  2. Joined :)
    https://ikashoid.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
  3. terima kasih kerana jemput sy join GA ni. insya allah sy akn join slps ni. good luck utk semua. ;-)

    ReplyDelete
  4. join :)

    https://tiaarasapphire.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
  5. Salam...

    SA joined ye...
    http://www.suriaamanda.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam. Terima kasih kerana sudi menyertai

      Delete
  6. Melaka memang kaya dengan pelbagai kuih!

    ReplyDelete
  7. saya join. insyaallah meriah sambutannya


    http://zzzyy.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana menyertai.. πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  8. Insya-Allah nanti saya akan turut serta 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  9. Kuih-Muih? Mungkin masak-masakan ya Encik Fairus? He he ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuih muih sahaja.. Dulu² dah buat buku masakan etnik Melaka. Buku ni khas untuk kuih muih.

      Delete
  10. insyaAllah ada masa saya join ye :) btw follow sini hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih.. πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  11. Replies
    1. Terima kasih.. πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  12. gudluck utk semua yg join., aminn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  13. Replies
    1. Terima kasih πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  14. Oh segmen ini yang Fiza sertai. Selamat menganjurkan segmen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  15. tahniah atas penganjuran segmen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  16. Insha Allah nanti saya join. Selamat menganjurkan giveaway

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  17. Saya turut serta.
    https://famf-tower.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  18. Assalamualaikum, pertama kali singgah masuk ke blog ni. Wah, terujanya! ada GA bagi buku. In shaa Allah, jika berkesempatan, saya akan turut sama sertai.

    Follower #432

    ReplyDelete
  19. Done follow dan terus join.

    https://www.ezaboomboom.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  20. Assalamualaikum, saya datang join dan support..

    https://www.shikinrazali.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  21. all da best buat semua peserta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana menyokong. πŸ™πŸΌ

      Delete
  22. join

    https://aniesandyou.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai πŸ™πŸΌ

      Delete
  23. Saya join ye.
    https://iamaslowrunner.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  24. good luck kpd semua peserta!! buku menarik utk dimiliki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana menyokong..πŸ™πŸΌ

      Delete
  25. https://loveneddy.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    inshaallah akan ramai yang join :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  26. Wah! bestnya kalau dapat buku resepi nih!
    Tahniah ramai yang join rasa macam takde harapan Mrs.A nak menang huhuuuhu...

    ReplyDelete
  27. https://imwritingformyself.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    done join... dan good luck kepada semua peserta

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  28. Dah join juga

    https://anakomak6.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  29. As join juga ya. Nanti boleh la orang Kedah cuba resepi kuih-muih tradisional orang Melaka.

    https://iammasitahsamsudin.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    As dah follow sini. Jemput singgah dan follow blog As ya.

    ReplyDelete
  30. syu join.

    https://www.travelogsyuhadasalleh.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  31. Sha joint
    https://kasihkuamani.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
  32. Assalam. Saya join giveaway
    https://salatulzarida.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
  33. Salam kenal Dari mama. Mama join ye
    http://www.mamapipie.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
  34. saya join ya =)

    https://at-tarmizi.blogspot.com/2021/04/giveaway-buku-himpunan-kuih-muih.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih kerana sudi menyertai πŸ™πŸΌπŸ™πŸΌπŸ™πŸΌ

      Delete
  35. Penyertaan ditutup jam 12.00 malam ini. πŸ˜ƒ

    ReplyDelete
  36. Alaaa xdan huhuu baru buka nk join fairus ^_^

    ReplyDelete
  37. ada someone tanya kt blog sy ni:

    Mau ikut Give away juga. Tetapi apakab bukunya boleh dikirim ke Indonesia? πŸ˜€πŸ˜€

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh tu... Tapi dah tamat tarikh giveaway. Kalau dia masuk dan berjaya, saya kena hantar juga.

      Delete

Komen saja... Jangan segan-segan.