Sunday, December 3, 2023

Matahari Terbenam di Pantai Puteri

Menangkap gambar keindahan alam merupakan antara kesukaan aku. Suka sekadar suka kerana aku sukakan keindahan, kebersihan dan sesuatu yang menarik dipandang.

Mengambil gambar tayum temayum atau matahari terbenam merupakan antara kegemaran ku. Dalam bidang fotografi ia disebut sebagai masa keemasan atau golden hour.

Boleh dikatakan setiap hari aku akan memerhati langit. Melihat keindahan kejadian yang diciptakan Allah SWT sambil mengucapkan Maha Suci Allah. Setiap hari gambaran terbaharu terpapar di langit melambangkan kebesaran dan kekuasaan Allah SWT.Gambar ini aku rakamkan di Pantai Puteri, Melaka. Rasanya penulisan dalam blog ini banyak juga gambar-gambar dan kisah Pantai Puteri yang aku muat naik kerana ia sangat berhampiran dengan kampung aku iaitu berdekatan rumah bonda ku. 

Lagipun, anak saudara aku berniaga makanan di pantai ini justeru kerap juga aku ke sini melepak di kedainya bersama keluarga. Ada kalanya siap dengan khemah sekali aku dirikan untuk healing tepi pantai

2 comments:

  1. cantiknya.
    yap saya pun suka tgkp gambar matahari terbenam if ke pantai yg berdekatan rumah [dlm 5mins gitu] cuma kali terakhir saya tgk, tak cantik sebab dilindungi awan.

    ReplyDelete
  2. Cantiiiiik gambar sunset nya nih bang 😍😍😍. Warnanya kontras sangat 👍👍. Orange, hitam, merah, putih... Saya pun sukaaaa kalo dah lihat sunset atau sunrise. Serasa lagi keciiil kita sebagai manusia

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.