Saturday, July 10, 2021

HADIAH HARI LAHIR YANG TERAWAL

Tahun ini genap usia saya mencecah 40 tahun dalam beberapa belas hari saja lagi. Alhamdulillah, Allah SWT memberi peluang untuk saya terus bernafas di usia begini untuk terus menjalani kehidupan di muka bumi yang fana ini.

Hari ini juga dikejutkan oleh isteri kesayangan yang telah menghadiahkan sebuah komputer riba. Terawal dari tarikh yang sebenar hari lahir saya. Mungkin isteri saya tak nak menyimpan lagi kerana dia membelinya di Shopee. 

Saya ni jenis tahu pakai saja komputer, pasal spesifikasi saya kurang mahir. Komputer riba yang dihadiahkan ini isteri saya maklumkan mempunyai spesifikasi yang terkini. Modelnya HP Pavilion Aero.
 


Alhamdulillah, bolehlah saya gunakan untuk membuat tugasan bekerja dari rumah. Sebelum ini saya gunakan komputer terpakai yang saya beli dengan kawan. 

Buat isteri kesayangan, terima kasih banyak-banyak atas pemberian ini. Ia sangat dihargai.

 

50 comments:

  1. Alhamdulilah... bagus tu dapat hadiah pertama dari orang yang paling dekat ngan kita ehehe.. btw Happy coming Birthday Fairus...

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah. Terawal atau terlewat, kalau dah namanya rezeki memang sudah dikira rezekilah tu kan Encik Fairuz. Sesungguhnya rezeki tak pernah salah alamat heheheheee.

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah
    seronok dpt hadiah komputer riba , nak lg dari yg tersayang

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah seronoklah dia dapat hadiah awal, dapat laptop baruuu pulakk tuu hehehe, senang nak buat kerja nanti.
    Happy birthday in advance encik fairus!

    ReplyDelete
  5. Alhamduillah. Selamat hari lahir ya.. semoga sentiasa sihat dan di murahkan rezeki selalu. dan stay safe

    ReplyDelete
  6. Happy birthday En Fairus. Ucapan birthday yang terawal...

    ReplyDelete
  7. Selamat hari lahir. Semoga dpt menggunakan laptop itu dgn sebaik mungkin

    ReplyDelete
  8. Tahniah! Dulu bagi cik isteri jambangan duit, sekarang dibalas laptop. 🤭

    HP ni best. In case ada problem, technician HP akan datang rumah fix problem tu. Dulu laptop pernah rosak keyboard. Terus dia datang lepas contact.

    ReplyDelete
  9. Tahniah..bestnya dapat laptop baru..

    ReplyDelete
  10. Wah dapat laptop baru. Hehe PC terpakai itu boleh guna juga lagi kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. PC terpakai masih ada. Itu guna untuk menaip saja.

      Delete
  11. Bestnya dpt laptop baru.. happy birthday in advance en fai.. kn dh ckp kita 1 batch.. hahaha

    ReplyDelete
  12. Happy birthday dan tahniah dapat laptop baru 😁

    ReplyDelete
  13. Wahhh.. makin laju l update blog lps ni, tahniah Fairus!

    ReplyDelete
  14. Baru semangat nak update blog sehari dua kali!

    ReplyDelete
  15. Wah, bestnya, dapat laptop baru. Dari isteri tercinta pula. Semoga semakin bersemangat bekerja dari rumah.

    ReplyDelete
  16. Syukur umur bertambah..kematangan berfikir lebih terserlah ya

    ReplyDelete
  17. Sama umurnya dengan kakak saya birthday dia beberapa hari lepas. Alhamdulillah dapat hadiah birthday yang diperlukan tu. Selamat hari lahir menambah umur beberapa hari lagi :)

    ReplyDelete
  18. wehh sapelar tak sayang bini, tapi ada kann., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barangkali ada...Tapi kalau tak sayang bini, buat ape kawen.

      Delete
  19. alhamdulillah :)

    berkasih sayang hingga ke syurga hendaknya.
    ini gajet yg paling diperlukan di era pandemik ni.
    aida baru beli sebuah lagi laptop sebelum PKP 3.0 ari tu.
    anak2 pdpr kan. ibu ayah bdr. sgt perlu.

    and selesa la blogging lepas ni kan :)

    ReplyDelete
  20. sudi tak exchange bloglist?
    https://www.adianiez[dot]com/2021/07/link-exchange-creating-long-term-loyalty-friendships.html

    ReplyDelete
  21. Wah.. Bestnya hadiah birthday. Hepi birthday in advance.

    ReplyDelete
  22. Eh sama la, saya pun terawal kasi hadiah untuk suami bday hujung bulan ni.
    Dah terkantoi masa kurier datang hantar, kasi ajelah terus..hehe.

    Tahniah dan happy birthday in advance Fairus.

    ReplyDelete
  23. happy birthday fairus.. hadiah ni mmg bagus ni boleh guna

    ReplyDelete
  24. Alhamdulillah tahniah. Best jugak hadiah tu

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.