Sunday, September 5, 2021

Mohon "Like"


Mesti ada yang pernah perasan gambar ini telah aku terbitkan di blog sebelum ini. Kepada yang belum sempat melihat dan membacanya, bolehlah klik di SINI

Nak dijadikan cerita, semasa melayari Facebook, aku ternampak satu pertandingan Fotografi Amatur yang dianjurkan oleh Perpustakaan UiTM Pahang. Aku pun terfikir untuk mencuba nasib. Manalah tahu ada rezeki. Syarat pertandingan tersebut hanya perlu memuatnaik gambar di dalam borang yang disediakan bersama kapsyen berkaitan kenegaraan Malaysia (menggunakan Google Form).

Jadi, aku pun sertailah pertandingan tersebut dan menulis kapsyen seperti berikut :

"Malaysia merupakan sebuah negara yang aman, damai dan harmoni di mana rakyat pelbagai agama dan bangsa saling bertoleransi serta melengkapi antara satu sama lain dalam memajukan negara yang tercinta ini."

Alhamdulillah, gambar ini telah dipilih untuk Top 30 untuk ke peringkat selanjutnya. Cuma di peringkat seterusnya ini, untuk mencari pemenang prosesnya adalah melalui LIKE TERBANYAK. Aduh, payah juga macam ni. Bukan senang nak minta orang lain like gambar kita.

Justeru, aku memohon ihsan kepada sesiapa yang membaca entri ini agar dapat membantu LIKE gambar tersebut di pautan Facebook ini :


Manalah tahu, dengan bantuan kalian, gambar ini bakal mendapat LIKE yang banyak.. Hehe.. Kita hanya berusaha, Allah SWT. juga yang menentukan segalanya. Segala kerjasama kalian untuk LIKE gambar tersebut, aku dahului dengan ucapan jutaan terima kasih. Allah SWT. sahaja yang dapat membalas jasa kalian. 

37 comments:

  1. Done like, semoga beroleh rezeki

    ReplyDelete
  2. Ok done like.. All da best!! Semoga ada rezeki insyallah

    ReplyDelete
  3. mmg cantik sgt gambar tu semoga menang ye fairus

    ReplyDelete
  4. Sudah tentu like dari uncle... SIAP!

    ReplyDelete
  5. Dah like! Moga moga ada rezekinya, aamiin.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah berjaya ke peringkat seterusnya. Done liked :)
    Semoga ada rezeki menang. Aaaminn...

    ReplyDelete
  7. Doa dari jauh. Semoga menang. Amin.

    ReplyDelete
  8. Kak Amie sudah like.
    Moga ada rezeki untuk berjaya. Aamiin.

    ReplyDelete
  9. Memag cun pun stail gambar macam ni. Semoga jadi pemenang bertuah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih.. Dah jauh ketinggalan.. Tak cukup like.. Hehe

      Delete
  10. Masih belum lewat kan due datenya? Saya sudah like :). Semoga bisa menang fotonya yaaa

    ReplyDelete
  11. Semoga berjaya dan terus berkarya

    ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.