Sunday, September 17, 2023

Selamat Hari Malaysia!Hari Malaysia adalah satu lagi hari bersejarah yang memperingati penubuhan Malaysia pada 16 September 1963. Ini adalah hari di mana Malaya, Sabah, Sarawak dan Singapura bergabung untuk membentuk sebuah negara yang kuat dan bersatu. Namun kemudian Singapura keluar dari Malaysia. 

Selama enam dekad ini, Malaysia telah mencapai banyak pencapaian besar dalam pelbagai bidang. Dari segi ekonomi, Malaysia telah menjadi sebuah negara berpendapatan tinggi dengan pertumbuhan ekonomi yang mantap dan peluang pekerjaan yang berkualiti.

Selain itu, Malaysia juga terkenal dengan kepelbagaian budaya, makanan yang lazat dan warisan sejarah yang kaya. Rakyat Malaysia terdiri daripada pelbagai etnik dan agama menjadikan negara ini unik dalam aspek perpaduan dan keharmonian.

Selamat Hari Malaysia ke-60 tahun. Semoga Malaysia terus maju dan berjaya dalam tahun-tahun yang akan datang.

(ps. Terlewat sehari pula ucapan Selamat Hari Malaysia) 

3 comments:

 1. Selamat Hari Malaysia.
  Moga negara kita sentiasa aman dan makmur.

  ReplyDelete
 2. Walau telat, tapi selamat hari Malaysia 🎉🎉. Saya baru tahu ada hari Malaysia pula. Karena tak ingat saat masih kuliah di Penang, apa ada merayakan di kampus atau tak..soalnya yg paling saya ingat hanya perayaan hari merdeka 31 ogos.

  ReplyDelete
 3. Meriah dgn acara Keretapi Sarong...

  ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.