Monday, September 3, 2012

4 EKOR DORAEMON

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Sebut saja Doraemon, bukan sahaja kanak-kanak yang menyukainya, bapa-bapa budak pun ada yang menyukainya. Tidak dinafikan, dahulu masa zaman budak-budak saya memang gemar menonton Doraemon. Sudak masuk ke zaman budak budak-budak ini, saya juga menyukai Doraemon. Bukan dari aspek menonton cerita, tetapi mengumpul koleksi permainan. Tidak kiralah apa-apa karektor sekalipun.
 
Figura Doraemon yang saya dapat kali ini ialah dari Restoran Kentucky Fried Chicken (KFC). Kegilaan untuk mengumpul figura karektor kartun bermula sejak saya mengumpul figura Upin dan Ipin. Namun malangnya saya tidak dapat mengumpul kesemua figura ini, hanya kekurangan satu unit untuk melengkapkan koleksi.
 
Selepas keluaran figura Upin dan Ipin, KFC mengeluarkan pula figura Spiderman. Sama dengan figura Upin dan Ipin, figura Spiderman juga mempunyai 4 unit figura yang amat menarik.
 
Dan kali ini saya dapat memperolehi 4 unit figura Doraemon yang agak comel. Sebenarnya ia lebih kepada alatan tulis bagi kanak-kanak di mana setiap figura ini ada berfungsi dan menyimpan alatan tulis seperti krayon, pembaris, protektor dan sebagainya.
 
Jom, layan saya koleksi Doraemon ini...

4 comments:

Komen saja... Jangan segan-segan.