Thursday, May 11, 2023

Tinta Sekelonet Buat Tatapan Warga

Tidak pernah aku bermimpi untuk menjadi seorang penulis. Namun aku hampir terlupa berapa jumlah buku dan artikel yang telah diterbitkan sama ada terbitan jabatan atau luar. 

Kini, atas kepercayaan yang diberikan, jabatan telah melantik aku sebagai salah seorang penulis bagi satu bab di dalam buku coffee table Bibliografi Tuan Yang Terutama Tun Seri Setia (Dr.) Haji Mohd Ali bin Mohd Rustam, Yang Dipertua Negeri Melaka. Buku ini sebenarnya telah siap diterbitkan pada awal tahun 2023. Aku sendiri secara langsung menguruskan hal-hal berkaitan penerbitan buku ini sehinggalah ia siap dicetak. Satu lagi pengalaman yang berguna dapat aku timba. Pahit dan manis aku telan jua.

Dalam perancangan, buku ini bakal dilancarkan oleh TYT Tun pada akhir bulan ini di salah sebuah hotel di Melaka. Dimaklumkan bahawa, semasa big bos aku mempersembahkan naskhah yang telah siap ini, TYT Tun agak gembira dengan hasilnya. Moga dengan penerbitan buku ini, memperbanyakkan lagi sumber rujukan bagi tokoh-tokoh negeri dan negara.


Muka hadapan buku coffee table Dari Bukit Katil ke Istana Melaka

Tersenarai bersama penulis-penulis hebat merupakan sebuah kepercayaan diberikan kepadaku

 

7 comments:

Komen saja... Jangan segan-segan.