Saturday, October 6, 2012

GELAS MILO YANG SAMA TAPI TAK SERUPA


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
 
Petang tadi saya pergi ke bengkel kereta untuk "servis" kereta saya. Dalam duduk melepak menantikan kereta siap di"servis", saya menerima panggilan daripada Kak Rina Carasina (nickname di FB). Dia menelefon untuk berjumpa saya untuk memberikan barangan Milo.
 
Seperti yang telah dijanjikan, Kak Rina Casarina telah memberikan 2 buah barangan Milo iaitu Gelas Milo - Celebrates The L.A 1984 Olympics dan sebatang Pen Bola Milo.
 
Sebenarnya saya sudah pun mempunyai sebuah gelas yang sama tetapi ada yang tidak serupa iaitu perkataannya. Saya miliki gelas yang bertulis Bahasa Malaysia iaitu "Menghayati Semangat Kesukanan Olimpik L.A 1984" dan kini saya telah memiliki gelas yang sama di dalam perkataan Bahasa Inggeris pula.
 
Celebrates The L.A 1984 Olympics

Samakan? Tapi ada yang tak serupa...

Lihat pada perkataan di kedua-dua gelas. B.I dan B.M
 
Selain itu, saya turut diberikan juga sebatang Pen Bola Milo. Unik sungguh pen ini kerana di hujungnya ada reka bentuk bola sepak dan amat jarang rasanya Milo keluarkan pen, biasanya pensil saja.
 
Satu-satunya koleksi Pen Milo yang telah saya miliki
 
Sebenarnya, saya bukan terima begitu sahaja barangan ini dari Kak Rina Casarina. Kami telah bersetuju untuk menukar barangan Milo kami yang terdapat di dalam koleksi. Mana barangan yang saya ada lebih, saya tukarlah dengan beliau. Tapi tadi oleh kerana saya berada di bengkel kereta, beliau hanya menyerah barangannya dahulu, mungkin minggu hadapan saya akan serah pula barangan saya yang ingin beliau miliki.
 
Okay, entri ini tamat di sini secara mengejut! :)

6 comments:

Komen saja... Jangan segan-segan.