Friday, May 25, 2012

ICI DULUX SUDAH TIDAK MENIAGA CAT


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Percaya atau tidak bahawa syarikat ICI Dulux tidak lagi menjalankan perniagaan cat? Hehe.. Jangan percaya, saya tipu.

Sebenarnya saja mahu berkongsi pemberian percuma daripada ICI Dulux iaitu berupa bekas air (tumbler) dan pen yang mempunyai logo ICI Dulux.

Barang percuma yang saya dapat ini adalah pemberian dari wakil ICI Dulux yang menjalankan kerjasama dengan Kerajaan Negeri Melaka untuk membekalkan cat-cat bagi kegunaan mengecat bangunan warisan yang ada di negeri Melaka.


Tumbler ICI Dulux


Dulux - Adding Colour to people's lives


Pen Dulux berdakwat hitam


Masih boleh digunakan, tetapi hanya simpan dalam kotak 

Kredit diberikan kepada bloggers a.k.a collectors http://hobby-collection.blogspot.com/, http://spallanpunya.blogspot.com/ dan http://edilelly.blogspot.com/ yang memberikan idea untuk saya turut sama membuat entri sebegini yang menyerupai mereka.

Selepas ini, jangan segan-segan untuk membaca dan menjenguk gambar-gambar barangan-barangan yang tersimpan di dalam kotak dan almari di rumah saya melalui entri seperti ini. :)

4 comments:

 1. memang terbaik ni bro.. tak sangka cat pun keluarkan barang2 seperti ini.. teruskan hobi bro.. 1 hari nanti koleksi2 ni akan menjadi sbahagian kenangan menarik.. nostalgia 2..

  ReplyDelete
 2. EDILELLY : ADA BANYAK LAGI TENGAH Q NAK DI "PUBLISH" KAN.. :)

  ReplyDelete
 3. terbaik bro.. kene publish.. kdg2 kita yang berada disini tak pernah nampak pun benda2 cam ni.. syabas kerana terjebak.. hehe

  ReplyDelete
 4. EDILELLY : HEHE.. TUNGGU... TAK PASTI IANYA BERMUTU ATAUPU TIDAK DI MATA COLLECTOR YANG SUDAH PRO..

  ReplyDelete

Komen saja... Jangan segan-segan.